• Rreziqet nga konfliktet në Ballkan nga pikëpamjet e ShBA

  Në rast të paqëndrueshmërisë, ndikimi i Moskës do të rritej në Serbi, Maqedoni, Mal të Zi, dhe Republikën serbe, ndërsa veprimet amerikane kanë rënë ndjeshëm Lajmet e fundit nga Ballkani janë alarmante: dhuna e protestuesve në Parlamentin e Maqedonisë, tentim grusht shteti në Mal të Zi, retorika e ashpër...
 • Asnjë riaranzhim nuk mund ta shmangë përgjegjësinë për dëmin që i është shkaktuar Telekomit

  Shkruan: Isa MUSTAFA Vendosmëria ime për të mos paguar me taksa të qytetarëve gjobën e shqiptuar nga Gjykata e Arbitrazhit për Telekomin e Kosovës, rezultoi me tërheqjen e paditësit, Z-Mobile. Tërheqja e sotme nga kërkesa për shlyerjen e borxhit, është edhe një dëshmi shtesë se marrëveshja mes Telekomit, ish-PTK...
 • Kosova buzë greminës

  Shkruan: Ardi NOKAJ Në shtetin e Kosovës ekzistojnë vetëm dy klasa, ajo e oligarkëve (të pasurit ilegalisht) dhe qytetari i rëndomtë. “Oligarkët e bizneseve, që tani janë bërë aq shumë të fuqishëm, pas luftës kanë shkelur çdo ligj dhe duke zhvatur qytetarët kanë rritur përfitimin e tyre në mënyrë...
 • Bojkotimi i zgjedhjeve, akt patriotik i mërgimtarëve!

  Shkruan: FlorimmZEQA Në rrethanat në të cilat po organizohen zgjedhjet parlamentare në Kosovë, përveç paqartësive tjera të shumta, e bënë të paqartë edhe fatin e votave të mërgimtarëve.  Mundësia e keqpërdorimeve është e madhe dhe e pakufishme për faktin se Komisioni Qendror Zgjedhor për vite të tëra nuk ka...
 • Një pyetje drejtuar deputetëve që do ta përfaqësojnë Anamoravën në Parlamentin e Kosovës

  Shkruan: Refik HASANI Që nga caktimi i zgjedhjeve të para për Parlament të Kosovës në vitin 2001 e deri tani deputetët që kanë përfaqësuar Anamoravën nuk janë treguar unik për investime dhe përfaqësim në ekzekutiv. Për gati dy dekada në pesë legjislatura ky trekëndësh kufitar Gjilan-Preshevë-Kumanovë si një rajon...
 • Të krijohen kushtet për votim të Diaasporës?!

  Shkruan: Jahja LLUKA Zgjedhjet e 11 qershorit po ofrohen, me zgjedhjet po ofrohet edhe ndryshimi i madh në qeverisjen e Kosovës. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve edhe ketë radhë ka dështuar me ose pa qëllim ne ofrimin e mundësisë së votimit të lehtë dhe pa shumë procedura burokratike për qytetarët...
 • Qëndrimi i Presidentit Trump ndaj NATO-s

  Gjatë udhëtimit të tij të parë jashtë Shteteve të Bashkuara, presidenti Trump do të takohet në Bruksel me udhëheqësit e tjerë të vendeve anëtare të NATO-s. Disa prej tyre janë të shqetësuar rreth angazhimit të presidentit ndaj aleancës, në të cilën Shtetet e Bashkuara kanë luajtur një rol kryesor...
 • VV-ja fituese morale e zgjedhjeve të 11 qershorit!

  Shkruan: Florim ZEQA Parimet e shëndosha dhe fjala e lirë nuk blihen në Pazar Në Kosovën e pasluftës, si pasojë e egos së pakufishme për pushtet të liderëve partiak, ndërkombëtarët me lehtësi i kanë realizuar dhe po i realizojnë lëvizjet e figurave në tabelën politike kosovare. Servilët dhe puthadorët...
 • Skizofreni apo pjekuri politike?!

  Donald Trump sërish u gjend në mesin e një stuhie lajmesh dhe argumentesh – këtë herë pas dyshimeve se ndau informacione të klasifikuara me zyrtarët rusë. Veprimi u cilësua si “shqetësues, i rrezikshëm dhe i pamatur”. U ngrit edhe dyshimi nëse Trump ka bërë tradhti. Por, vetë presidenti amerikan...