• Në kufirin hungarez me refugjatët, të dënuar pa faj

  Në kufirin hungarez me refugjatët, të dënuar pa faj

  Organizatat humanitare po vazhdojnë t’i ndihmojnë refugjatët që gjenden në kufirin me Hungarinë. Në Suboticë, afër kufirit me Hungarinë, këto organizata po u sjellin atyre ushqime, veshmbathje. Të paktën 8 mijë azilkërkues po presin në Serbi që të pranohen nga Hungaria. https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2017/03/3/35/353227af-ccd0-4818-85ca-a1fd7663e60d_mobile.mp4...
 • Bashkimi Sovjetik i Stalinit

  Bashkimi Sovjetik i Stalinit

  Koleksion i fotografive të pa zbuluara të Bashkimit Sovjetik të periudhës së Josef Stalin. /rel/              ...
 • Njihuni me ushtrinë e Putinit

  Njihuni me ushtrinë e Putinit

  Presidenti rus Vladimir Putin, ka krijuar një Lëvizje Patriotike Ushtarake, të njohur si Ushtria e të Rinjve. https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2017/03/3/32/32f3a1b8-0e3a-4892-8ed5-ab06a85fec53_mobile.mp4...
 • Baçka, fshati i harruar dhe i braktisur

  Baçka, fshati i harruar dhe i braktisur

  Në fshatin Baçkë të komunës së Dragashit jetojnë vetëm 3 familje. Kushtet ekstreme në këtë fshat malor në skajin juglindor të Kosovës, kanë detyruar banorët e këtij fshati, që ka rreth 120 shtëpi, që ta braktisin atë tash e disa dekada me radhë. Banorët e mbetur thonë se fshati...
 • 71% të serbëve dhe vetëm 5% të shqiptarëve e “vajtojnë” Jugosllavinë

  71% të serbëve dhe vetëm 5% të shqiptarëve e “vajtojnë” Jugosllavinë

  Shqiptarët e Kosovës kanë një qëndrim krejtësisht ndryshe sa i përket asaj që quhet “jugonostalgji”: vetëm 5.4% të tyre “mërziten” për shkatërrimin e ish Jugosllavisë. Afërsisht një e treta ose saktësisht 71% e serbëve “e vajtojnë” ish Jugosllavinë. Edhe te boshnjakët kemi një shumicë të theksuar, gjegjësisht 68% të...
 • Qentë e braktisur të Donbasit

  Qentë e braktisur të Donbasit

  Konflikti në rajonin Donbas të Ukrainës ka detyruar shumë banorë që të largohen nga shtëpitë e tyre, duke lënë gjithçka pas, përfshirë këtu edhe kafshët shtëpiake. Në qytetin Maryinka, Larisa Tsybulnik përkujdeset për shumë qen të braktisur. https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2017/02/6/6f/6ffb8ddd-842d-49d2-96c1-b80cdccafa6d_mobile.mp4...
 • "Zvicra" e Pakistanit

  “Zvicra” e Pakistanit

  Një qendër skijimi në Pakistan që dikur ishte nën kontrollin e talebanëve, sot është në gjendje shumë të mirë të sigurisë dhe me kushte të reja. https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2017/02/1/1f/1f6de23a-6e15-466b-9a40-7c928a8082e9_mobile.mp4...
 • 'Liqeni pa ujë'

  ‘Liqeni pa ujë’

  Liqeni i Vërmicës është tharë gati tërësisht. Ky liqe është shpallur “Zonë nën mbrojte” nga shteti i Kosovës dhe ka potencial që të shpallet Vlerë e Mbrojtur e Natyrës. https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2017/02/2/20/20b79708-f2f1-48b5-8006-bf888681e3b3_mobile.mp4...
 • Telefoni i Hitlerit shitet për qindra-mijëra dollarë

  Telefoni i Hitlerit shitet për qindra-mijëra dollarë

  Një shtëpi e ankandeve në ShBA tha se telefoni personal i Adolf Hitlerit është shitur për 243,000 dollarë. Alexander Historical Auctions në Merilend nuk e zbuloi emrin e blerësit. Telefoni është marrë nga bunkeri i Hitlerit në Berlin nga zyrtarët rusë, pak ditë pas rënies së kryeqytetit gjerman, më...