• Sonte një orë më pak gjumë, shtyhen akrepat

  Sonte një orë më pak gjumë, shtyhen akrepat

  Që nga e diela në orën 02:00 të mëngjesit, më datë 26 mars, akrepat e orës do të ecin 60 minuta përpara, duke shënuar kështu fillimin e orës verore. Ndryshimi i akrepave të orës në fund të marsit me 60 minuta para dhe në fund të tetorit me 60...
 • Ja kur ndryshon ora

  Ja kur ndryshon ora

  Fundi i kësaj jave do të sjellë edhe ndryshimin e akrepave të orës, duke zgjatur ditën me një orë. Të dielën më 26 mars, akrepat e orës do të shkojnë 1 orë përpara. Që prej vitit 1981 u vendos ligji që përfshin të gjithë Evropën që në të gjitha...
 • Myftiu: Gjumi pjesë e rëndësishme e jetës që duhet kushtuar rëndësi

  Myftiu: Gjumi pjesë e rëndësishme e jetës që duhet kushtuar rëndësi

  Gjumit si shumë sëmundjeve të ndryshme duhet t`i kushtojmë rëndësi shumë të madhe, në mënyrë që trupi ta arrin qetësinë e tij. Kështu deklaroi Blerim Myftiu, neurolog në emisionin e mëngjesit në RTK, ku tha se për gjumë trupi ndonjëherë proteston dhe rebelohet. Ai tha se nuk do të...
 • Islami "po rritet më shpejt se çdo fe tjetër" në botë

  Islami “po rritet më shpejt se çdo fe tjetër” në botë

  Islami është feja e dytë më e madhe në botë, pas Krishterimit. Por, kjo mund të ndryshojë nëse trendët aktuale demografike vazhdojnë, thuhet në një hulumtim që publikoi Qendra për Kërkime Pew, me seli në ShBA. Islami po rritet më shpejt se çdo fe tjetër dhe do të tejkalojë...
 • Pajaziti: Yoga është e mirë për shëndetin

  Pajaziti: Yoga është e mirë për shëndetin

  Suada Pajaziti mësuese e yogës, ka deklaruar se yoga është e mirë për shëndetin dhe së paku duhet tre herë në javë të bëhen ushtrime. ‘Permes yogës njeriu e zbulon vetveten dhe të vërtetën. Pas secilës seancë ndryshon. Yoga është shumë e veçantë. Edhe mua personalisht më ka ndryshuar...
 • Dijetarët tërheqin vërejtjen: Këto gjashtë gjëra MOS ia tregoni askujt, ruani si sekret!

  Dijetarët tërheqin vërejtjen: Këto gjashtë gjëra MOS ia tregoni askujt, ruani si sekret!

  Kjo botë, ndonëse është e krijuar në të vërtetën, megjithatë kërkon balancim, dhe prandaj njerëzit e mençur na tërheqin vërejtjen që ekzistojnë disa gjëra të cilat, megjithatë, më mirë është t’i mbajmë për vete. E para që duhet të mbroni si sekret, thonë dijetarët, janë planet tuaja largpamëse. Provoni...
 • Të ngrënit e frutave dhe perimeve zgjat jetën

  Të ngrënit e frutave dhe perimeve zgjat jetën

  Të ngrënit e shumë frutave dhe perimeve – dhjetë porcione në ditë – mund të zgjasë jetën. Një studim i kryer nga Kolegji Mbretëror i Londrës thotë se të ngrënit e tillë mund të parandalojë 7.8 milionë vdekje të parakohshme çdo vit. Studimi po ashtu identifikon fruta dhe perime...
 • Rëndësia e sjelljes së mirë në amibiente të ndryshme

  Rëndësia e sjelljes së mirë në amibiente të ndryshme

  “Sjellja e mirë nuk do të thotë respekti ndaj të tjerëve, por edhe ndaj vetës”, thotë Shenaj Shala eksperte e protokollit. Shenaj Shala, eksperte e protokollit tha për RTK-në se “të diskutohet rëndësia e sjelljes së mirë në ambiente të ndryshme është respekti ndaj të tjerëve, ta respektosh dikë, nuk do...
 • Ilaç i ri kundër kancerëve vdekjeprurës

  Ilaç i ri kundër kancerëve vdekjeprurës

  Me rastin e Ditës Botërore të Kancerit (4 shkurti), Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shpallur disa udhëzime të për diagnostikimin e hershëm, gjë që mund të përmirësojë shanset për mbijetesë. Rastet e mbijetesës për disa lloje kancereh janë përmirësuar ndjeshëm gjatë 50 viteve të fundit, ndërkohë që disa forma...