• Fondacioni Metamorfozis dhe Microsoft ndihmojnë sektorin civil në transformimin digjital

  Fondacioni Metamorfozis dhe Microsoft ndihmojnë sektorin civil në transformimin digjital

  Fondacioni Metamorfosis në bashkëpunim me zyrën lokale të Microsoft në Kosovë, me datën 22 mars organizuan konferencën Tech4Good në Prishtinë me pjesëmarrje të gjerë të përfaqësuesve të sektorit qytetar. Konferenca, pati një fokus të veçantë të ndihmojë sektorin civil në transformimin digjital me qëllim që përmes të gjitha donacioneve...
 • Twitter: Bllokohen mijëra profile për shkak të “promovimit të terrorit”

  Twitter: Bllokohen mijëra profile për shkak të “promovimit të terrorit”

  Kompania Twitter ka njoftuar mbrëmë se i ka pezulluar 376,890 profile në pjesën e dytë të vitit të kaluar, për shkak të “promovimit të terrorit”, që paraqet rritje për 60% në krahasim me 6 muajt e parë të vitit 2016. Bllokimi i fundit e sjell në 636,248 numrin e...
 • Aplikacionet që nuk mund t’i përgjojë CIA

  Aplikacionet që nuk mund t’i përgjojë CIA

  Wikileaks në më shumë se 8.000 faqe ka bërë të ditur se CIA amerikane ka kryer programin e spiunimit për përdorues në gjithë botën përmes rrugës së telefonave mobilë, internetit, kompjuterëve, por edhe televizorëve të mençur, kamerave dhe pajisjeve tjera. Në dokumente është pohuar se CIA mund të spiunojë...
 • Nissan i tërheq më se 54 mijë vetura

  Nissan i tërheq më se 54 mijë vetura

  Kompania Nissan po i tërheq më se 54 mijë vetura për shkak të problemeve me jastëkët ajrorë, që mund të aktivizohen papritmas nëse dyert mbyllen me më tepër forcë. Kompania Nissan North Amerika thotë se kjo tërheqje ka të bëjë me automobilat 2012 Nissan Versa, raporton AP nga Nju...
 • Ministri Bajrami ka vizituar Qendrën Kosovare të Inovacionit

  Ministri Bajrami ka vizituar Qendrën Kosovare të Inovacionit

  Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, z. Arsim Bajrami ka vizituar Qendrën Kosovare të Inovacionit (ICK ) në Prishtinë, me ç` rast është pritur nga drejtori Uranik Begu. Qëllimi i kësaj vizite ishte që të shoh nga afër punën praktike të “kompanive” të cilat zhvillojnë aktivitetin e tyre krijues...
 • Dr Hasan: Zhvillimi i hovshëm teknologjik, po e ndryshon mënyrën tonë të jetesës

  Dr Hasan: Zhvillimi i hovshëm teknologjik, po e ndryshon mënyrën tonë të jetesës

  Profesori i Universitetit “Staffordshire”, të Britanisë së Madhe, njëherësh edhe pjesë e Institutit kërkimor brenda këtij universiteti, dr Mohammad Hasan ka mbajtur ligjëratë tematike për studentët e Fakultetit të Shkencave kompjuterike të nivelit bachelor në UBT.  Gjatë kësaj ligjërate u trajtua tema: “Shpikjet inovative në ndërveprimin në mes njeriut...
 • Kosova triumfon ne Garën për Siguri kibernetike në Çeki

  Kosova triumfon ne Garën për Siguri kibernetike në Çeki

  E përfaqësuar nga UBT-CERT, prof. dr Edmond Hajrizi, Atdhe Buja, Betim Gashi dhe Rexhep Berlajolli, Kosova ka triumfuar në Garën e Sigurisë kibernetike, të organizuar nga Agjencia Kombëtare për Siguri e Çekisë dhe Universiteti “Masaryk”, përkrahur edhe nga programi “TAIEX”, i Komisionit Evropian. Gara kishte të bënte me mbrojtjen e infrastrukturës së...
 • Rrëfim suksesi: Rinia e diasporës shqiptare – shpik teknologji të re, krijon vende pune edhe në Prishtinë

  Rrëfim suksesi: Rinia e diasporës shqiptare – shpik teknologji të re, krijon vende pune edhe në Prishtinë

  Janë vëllezër që të tre; janë me kualifikime superiore nga Universiteti Lund në Suedi – ndër më të mirët në botë; ndërsa, i bashkon edhe interesimi i madh për teknologji dhe sipërmarrësi. Këta vëllezër janë Fidan, Vatan dhe Vigan Bytyqi. Fidani është magjistër në ekonomi; Vatani inxhinier i diplomuar...
 • Studenti i UBT gjen mangësi në Instagram, shpërblehet nga kompania

  Studenti i UBT gjen mangësi në Instagram, shpërblehet nga kompania

  Studenti i vitit të parë në Shkenca Kompjuterike në UBT, Benjamin Gecaj, është futur në listën e personave që do të pranojë shpërblim nga kompania “Instagram”, kjo pasi që ai ka arritur të gjejë mangësi në këtë rrjet social. Gecaj është i vetmi student shqiptar nga miliona përdorues të...