• Pacolli: Politikat e gabuara e kanë sjellë Kosovën në krizë ekonomike

  Në kuadër të vizitave nëpër Komuna, Presidenti i Aleancës Kosova e Re, i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, ka vizituar sot qytetin e Pejës ku ka mbajtur një takim me përfaqësuesit e bizneseve në këtë qytet. Presidenti Pacolli para ndërmarrësve pejanë, prezantoi programin zhvillimor të Aleancës Kosova e Re,...
 • Bashkëpunimi rajonal, progres i qëndrueshëm ekonomik

  Shkëmbimi i përvojave dhe ideve në mes vendeve të rajonit është i domosdoshëm për përmirësimin e politikave bujqësore dhe për zhvillimin e qëndrueshëm të zonave rurale në nivel kombëtar dhe rajonal. Kështu u shpreh ministri Krasniqi në takimin që e zhvilloi sot me Sekretarin  e Grupit Punues Drejtues (SWG)...
 • FMN: Kosova i ka përmbushur të gjitha caqet fiskale për fundin e muajit mars

  Në Konferencën për Media të Ministrit të Financave Avdullah Hoti, përfaqësuesit Rezident të Fondit Monetar Ndërkombëtar në Kosovë Ruud Vermeulen, si dhe guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës Bedri Hamza, në lidhje me pjesëmarrjen e delegacionit të Republikës së Kosovës në takimet pranverore të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës...
 • VV: Zhvillimi i Bujqësisë nuk mund të bëhet pa mbrojtje dhe mbështetje shtetërore

  VV mbajti tryezën rreth gjendjes së bujqësisë në Kosovë. Kryetari Visar Ymeri, prof. Salih Salihu, drejtues i Komitetit për bujqësi dhe prof. Driton Çaushi, paraqitën qëndrimet e Lëvizjes mbi sfidat kryesore të këtij sektori, me fokus të veçantë tek problemet e fermerëve e prodhuesve të Kosovës, politikat publike në...
 • Drejtori i përgjithshëm i Doganës takon Odën afariste të Kosovës

  Drejtori i përgjithshëm i doganës së Kosovës z. Berisha ka pritur në një takim informues dhe njoftues me Odën afariste të Kosovës e themeluar së fundmi. Përfaqësuesit e OAK, respektivisht kryetari Skender Krasniqi me bashkëpunëtor njoftuan menaxhmetin e Doganës me anëtarët dhe qëllimet e Odës afariste dhe njëkohshmit shprehën...
 • Përfshirja e grave në biznes i jep impuls pozitiv zhvillimit ekonomik të vendit

  Përfshirja më e madhe e gruas në biznes dhe roli udhëheqës i saj ka rezultuar me ndryshime pozitive në zhvillimin ekonomik, kanë vlerësuar panelistët në Konferencën “Roli i Grave në Zhvillimin Ekonomik të Kosovës: Tejkalimi i Barrierave”, që u mbajt sot në Prishtinë nën organizimin e Ministrisë së Zhvillimit...
 • KEK-u vazhdon me bashkepunim me UP-në për gjeneratat e reja

  Korporata Energjetike e Kosovës (KEK), vazhdon traditën e bashkëpunimit afatgjatë të vendosur tash e disa vite më Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të UP-së (FIEK), për aftësimin e inxhinierëve të ardhshëm. Drejtori Menaxhues i Korporatës Energjetike të Kosovës (KEK) Arben Gjukaj, së bashku me Dekanin e Fakultetit të...
 • KEK-u përfundon aksionin në Kazermën “Adem Jashari”

  Në vazhdën aksioneve për ndihmë komunitetit dhe institucioneve të vendit, kësaj radhe KEK-u ka përkrahur FSK-në. Duke u bazuar në Marrëveshjen e Mirëkuptimit në mes të KEK-ut dhe MFSK-së, dhe fuqizimit të bashkëpunimit me FSK-në, sot është përmbyllur aksioni që ka filluar ditë më parë për rregullimin e kazermës,...
 • Fillojnë procedurat për zgjerimin e rrugës rajonale R107, segmenti hyrja në qytetin e Prizrenit

  Është publikuar tenderi për realizimin e projektit infrastrukturor të financuara nga Ministria e Infrastrukturës me anë të një kredie të dhënë nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZh).  Me anë të kësaj kredie, do të financohet zgjerimi i rrugës rajonale R 107, segmenti hyrja në qytetin e Prizrenit...