Baçka, fshati i harruar dhe i braktisur

Në fshatin Baçkë të komunës së Dragashit jetojnë vetëm 3 familje. Kushtet ekstreme në këtë fshat malor në skajin juglindor të Kosovës, kanë detyruar banorët e këtij fshati, që...

Në fshatin Baçkë të komunës së Dragashit jetojnë vetëm 3 familje. Kushtet ekstreme në këtë fshat malor në skajin juglindor të Kosovës, kanë detyruar banorët e këtij fshati, që ka rreth 120 shtëpi, që ta braktisin atë tash e disa dekada me radhë.

Banorët e mbetur thonë se fshati është i harruar nga autoritetet e vendit, ndërkohë që disa banorë të saj aty kthehen vetëm gjatë muajve të verës, si vizitorë.

Kategoritë
Video
S'ka komente

Komentoni

*

*

Lajme të tjera