LifeStyle

25 lëvizje për muskuj të çeliktë të barkut (Video)

Programi fantastik, i cili në mënyrën më të mirë do të forcojë pjesën e mesme të trupit tuaj.

Ushtrimet siç janë revolveri rrotullues galiç apo ushtrimet e quajtura lower splits withc në mënyrë ideale forcojnë muskujt e bërthamës, mirëpo ndikojnë pozitivisht edhe në koordinimin e trupit, sepse këto lëvizje janë të ndërlikuara.

Lëvizjet të cilat na vijnë nga gjimnastika, siç janë hollow body hold dhe L sit (formimi i shkronjës L me forcën vetjake) pos bërthamës fuqishëm sulmojnë në mënyrë jo të drejtpërdrejtë muskujt abdominalë të cilët janë shumë të rëndësishëm për shëndetin e shpinës dhe për qëndrim të mirë të trupit.

Ushtrimet pliometrike tuck jump (kërcimet me tërë trupin) dhe kërcimet laterale aktivizojnë angazhimin e muskujve të abdomenit nëpërmjet lëvizjeve shpërthyese, transmeton Telegrafi.

Disa ushtrime sulmojnë nga pak muskujt e harruar të mesbrinjëve të jashtëm. Bërthama e mirë ndikon në stabilitetin e zonës së supeve dhe anasjelltas.

Nëse njëra ndër ato zona është më e dobët, çon në dobësimin e pjesëve të tjera të trupit përreth saj.

Prandaj, ju rekomandojmë që ta bëni këtë ushtrim dhe ta filloni që tani.

Komentoni