Vakuumi institucional sfidon themelimin e Gjykatës Speciale

21.10.2014 - 16:30

Vakuumi institucional sfidon themelimin e Gjykatës Speciale

Prishtinë, 21 tetor 2014 – Kriza rreth formimit të institucioneve të reja të Kosovës, po vonon edhe themelimin e Gjykatës Speciale për krime në Kosovë. Njohësit e zhvillimeve politike konsiderojnë se vonesa në konstituivin e...

Lexo më shumë »

VLAN mund t’i drejtohet Kushtetueses për pikën 127

- 16:03

VLAN mund t’i drejtohet Kushtetueses për pikën 127

Prishtinë, 21 tetor 2014 – Deputetja e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Donika Kadaj-Bujupi, pas takimit të grupeve punuese të bllokut VLAN, nuk e ka mohuar mundësinë që blloku VLAN t’i drejtohet Gjykatës...

Lexo më shumë »

Presidentja nuk do t’i drejtohet Kushtetueses për pikën 127

- 15:30

Presidentja nuk do t’i drejtohet Kushtetueses për pikën 127

Prishtinë, 21 tetor 2014 – Presidentja e Kosovës, Atifete Jahjaga, nuk do t’i drejtohet Gjykatës Kushtetuese për sqarime shtesë rreth pikës 127 të aktgjykimit rreth zgjedhjes së kryetarit të Kuvendit. Të hënën, një grup i...

Lexo më shumë »

Komuna e Prishtinës sa efikase aq edhe e mangët

- 13:39

Komuna e Prishtinës sa efikase aq edhe e mangët

Prishtinë, 21 tetor 2014 – Ekzekutivi komunal i Prishtinës gjatë nëntëmujorit të parë të qeverisjes ka treguar gatishmëri për t’i përmbushur premtimet zgjedhore, por gjithashtu ka dëshmuar edhe mangësi në administrimin më...

Lexo më shumë »

Blloku nuk e sheh të arsyeshme mbajtjen e seancave debatuese

- 11:42

Blloku nuk e sheh të arsyeshme mbajtjen e seancave debatuese

Prishtinë, 21 tetor 2014 – Partitë e Bllokut LDK-AAK-Nisma dhe Vetëvendosje nuk e shohin të arsyeshme të vazhdojnë mbajtjen e seancave debatuese, siç patën paralajmëruar në seancën e 9 tetorit. Zyrtarët e Bllokut thonë se nga...

Lexo më shumë »

Kërkohet ndryshimi i Ligjit për qasje në dokumente publike

- 11:31

Kërkohet ndryshimi i Ligjit për qasje në dokumente publike

Prishtinë, 21 tetor 2014 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës dhe Avokati i Popullit po konsiderojnë se moslejimi i qasjes në dokumentet publike i mediave, por edhe shoqërisë civile mbetet në nivel tejet shqetësues. Për këtë...

Lexo më shumë »

Sport »

Kosova, anëtare e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar

- 19:21

Kosova, anëtare e Komitetit Olimpik Ndërkombëtar

Kosova do të jetë pjesëmarrëse në Lojërat Olimpike të vitit 2016 si shtet në vete. Nga ky vit, sportistët kosovarë do të jenë të barabartë me të tjerët në sportet olimpike. Komiteti Olimpik i Kosovës pritet që...

Intervista »

Tadiq Deklarata e Nikoliqit, katastrofale

- 15:39

Tadiq: Deklarata e Nikoliqit, katastrofale

Ish presidenti serb, Boris Tadiq e konsideron me shumë rëndësi arritjen e kompromisit historik për pajtimin e popullit serb dhe...

Opinione »

Çështja Kobani ShBA mirëpret ndryshimin e politikës turke

21.10.2014 - 13:30

Çështja Kobani: ShBA mirëpret ndryshimin e politikës turke

“REL” Shtetet e Bashkuara kanë vlerësuar vendimin e Turqisë për të lejuar transitin e luftëtarëve kurdë të Irakut në Siri. Ata do të...

Shko Lart.